تندرستی

تندرستی و سلامت بانوان و آقایون

تندرستی

تندرستی و سلامت بانوان و آقایون

با غذا آب بخوریم یا نخوریم؟

 برخی ادعا می کنند که نوشیدن نوشیدنی با وعده های غذایی برای هضم شما بد است برخی دیگر می گویند آن می تواند باعث جمع آوری سموم و منجر به انواع مسائل مربوط به سلامت شود اما آیا نوشیدن یک لیوان آب با وعده های غذایی واقعاً اثرات منفی دارد؟ یا این فقط یک افسانه دیگر است؟ در اینجا یک بررسی مبتنی بر شواهد از این که چگونه خوردن مایعات همراه با غذا هضم و سلامت شما را تحت تاثیر قرار می دهد بیان می شود.

برای درک دلیل اینکه آب هضم غذا را برهم می زند آن مفید است که نخست فرایند گوارش طبیعی را درک نمایید. هضم در دهان شروع می شود به محض اینکه شما شروع به جویدن مواد غذایی کنید با جویدن می کنید سیگنال غدد بزاقی شروع به تولید بزاق، که حاوی آنزیم است می کند که به شما در شکستن مواد غذایی کمک می کند.

بزاق نیز به نرم کردن مواد غذایی و آماده سازی آن برای سفر به پایین مری و معده کمک می کند. در معده، غذا با آب اسیدی معده مخلوط می شود و یک مایع غلیظ شناخته شده به نام Chyme تولید می شود Chyme در نهایت به قسمت اول روده کوچک حرکت می کند.

نوشیدن مایعات همراه با غذا: خوب یا بد؟

در روده کوچک Chyme با آنزیم های گوارشی از لوزالمعده و اسید صفراوی از کبد مخلوط می شود این باعث شکستن Chyme شده و هر ماده مغذی برای جذب به جریان خون آماده می شود.

اغلب مواد مغذی همچنان که Chyme در روده کوچک سفر می کند از طریق روده کوچک جذب می شود فقط یک بخش کوچک باقی می ماند که وقتی به کولون رسید جذب می شود.

در جریان خون، مواد مغذی به مناطق مختلف بدن فرستاده می شود در پایان هضم پس مانده غذا ها از روده بزرگ از طریق مقعد دفع می شود. با توجه به آنچه که می خورید کل این فرایند هضم می تواند در هر نقطه از 24 تا 72 ساعت باشد.

آیا مایعات می تواند باعث مشکلات در هضم شود

بدون شک در مورد مزایای نوشیدن مایعات به اندازه کافی هر روز بیان می شود. با این حال، برخی ادعا می کنند که که نوشیدن آب در وعده های غذایی یک ایده بد است.

در زیر سه تا از شایع ترین استدلال مورد استفاده برای این ادعا که مایعات همراه با غذا برای هضم شما بد هستند. آورده می شود

- الکل و نوشیدنی های اسیدی تاثیر منفی بر بزاق دارد.

- برخی استدلال می کنند که نوشیدن نوشابه های اسیدی یا الکلی با وعده های غذایی سبب خشک شدن بزاق می شود و آن هضم غذا برای بدن را مشکل تر می کند.

- الکل باعث کاهش جریان بزاق 10 - 15 ٪ در هر واحد از الکل می شود.

آب، اسید معده و آنزیم های گوارشی

بسیاری ادعا می کنند که آب آشامیدنی با وعده های غذایی سبب رقیق شدن اسید معده و آنزیم های گوارشی شده و هضم غذا را برای بدن مشکل تر می کند.

مایعات و سرعت هضم

نوشیدن مایعات همراه با غذا سرعت خروج غذاهای جامد از معده را افزایش می دهد و لذا زمان وعده های غذایی با اسید معده و آنزیم های گوارشی کاهش یافته و در نتیجه هضم غذا ضعیف می شود. ولی هیچ پژوهش علمی آن را پشتیبانی نمی کند.

در برخی از موارد مایعات می تواند سبب بهبود هضم شود

مایعات به شکستن تکه های زیادی از غذا کمک می کند و آن را آسان تر برای پایین رفتن از مری و معده می کند. آنها همچنین به حرکت مواد غذایی کمک می کند و از نفخ و یبوست جلوگیری می کند.

علاوه بر این، معده شما آب، همراه با اسید معده و آنزیم های گوارشی را در طول هضم غذا ترشح می کند. در واقع، این آب برای ترویج عملکرد مناسب این آنزیم ها مورد نیاز است.

نوشیدن مایعات همراه با غذا: خوب یا بد؟

آب ممکن است اشتها و مصرف کالری را کاهش دهد

آب قابل شرب با وعده های غذایی نیز می تواند به شما در سیگنال های گرسنگی و سیری کمک کند. این می تواند از پرخوری جلوگیری کند و حتی ممکن است به کاهش وزن کمک کند.

علاوه بر این، یک تحقیق 12 هفته ای نشان داد که شرکت کنندگانی که قبل از هر وعده غذایی 17 اونس (500 میلی لیتر) آب نوشیدند 4.4 پوند (2 کیلوگرم) بیش از کسانی که ننوشیدند وزن از دست دادند.

تحقیقات همچنین نشان می دهد که آب آشامیدنی ممکن است سرعت سوخت و ساز شما را در حدود 24 کالری برای هر 8 اونس (500 میلی لیتر) که مصرف می کنید افزایش دهد.

بدن برای رساندن دمای آب به درجه حرارت خودش کالری مصرف می کند و این به کاهش وزن در رژیم لاغری کمک می کند. در نهایت، این مهم است که توجه داشته باشید که عمدتاً نوشیدنی شما آب باشد و نوشیدنی های دارای کالری نباشد در یک مطالعه مردمی که نوشیدنی های شیرین، شیر یا آب میوه همراه با غذا نوشیدند کالری دریافتی آنها 15/8 درصد بالاتر بود.

برخی از افراد نباید با وعده های غذایی مایعات مصرف کنید

برای اکثر مردم، نوشیدن مایعات همراه با غذا به خاطر اثرات منفی ان بر هضم غذا مناسب نیست. اگر شما از بیماری ریفلاکس معده به مری (GERD) رنج می برید مایعات همراه با غذا برای شما مناسب نیست.

دلیلش این است که مایعات حجم معده را اضافه می کند که این می تواند فشار معده را افزایش دهد به طور مشابه یک وعده غذایی بزرگ هم برای افراد GERD می تواند به منجر رفلکس اسید شود.

نکته:

اگر مصرف مایعات همراه با غذا برای شما دردناک است و یا شما احساس نفخ یا بدتر شدن می کنید و یا با نوشیدن مایعات قبل یا بین وعده های غذایی دچار ریفلاکس معده می شوید بین وعده ها اب مصرف نکنید در غیر این صورت، هیچ شواهدی وجود ندارد که شما باید از نوشیدن مایعات با وعده های غذایی جلوگیری کنید. توجه داشته باشید که آب بهترین است و نوشیدن آن در بین وعده هایی غذایی بستگی به احساس شما در بدتر شدن شما با نوشیدن آب همراه غذا دارد.

خواص گیاه کبر

مشخصات گیاه  کبر: 
کبر درختچه ای است خاردار و پر شاخ و برگ که اکثرا بر روی زمین گسترده شده با برگ های باریک و به رنگ سبز روشن و گل آن چهار قسمتی به رنگ سفید و بسیار معطر که وسط آن مانند مو است. میوه اش را خیار کبر می نامند و تقریبا به شکل و اندازه بلوط است. رنگ میوه آن سبز رنگ با خطوط موازی سبز و یا زرد کمرنگ است و داخل میوه آن قرمز و پر از دانه های کوچک و لزج است. 
 
 گیاه کبر علی رغم ظاهر کوچکش، ریشه بسیار محکم و طولانی با پوست ضخیم دارد که اغلب پس از خشک شدن از مغز چوبی آن جدا می شود. همچنین این گیاه ممکن است تا سی سال عمر کند. 
  
ادامه مطلب ...

کبد چرب و بخور نخورهای نوروزی

احتمالا اصطلاح کبد چرب را زیاد شنیده‌اید. کبد چرب یکی از بیماری‌های شایع جامعه ایران به حساب می‌رود. در واقع این بیماری، شایع‌ترین علت بالا رفتن آنزیم‌های کبدی است که البته علت آن هنوز نامشخص است. 
 
یکی از عوامل موثر بر این بیماری، پرخوری و چاقی است به‌خصوص در کسانی که چاقی شکمی دارند و اندازه کمربند شکمی‌شان بیشتر از حد طبیعی است. نتایج مطالعات نشان می‌دهد این افراد بیشتر از کسانی که یک قواره چاق هستند در خطر کبد چرب قرار دارند. از دیگر عوامل موثر بر ایجاد این بیماری می‌توان به بیماری‌های متابولیک از‌جمله افزایش چربی خون، فشار خون و دیابت اشاره کرد. 
  
ادامه مطلب ...

برای گلو درد شکلات بخورید

آبلیمو و عسل: درمان آشنای بیماری شایع این روزهای سرد و آلوده زمستانی. مقصودمان سرماخوردگی و گلو درد است، مشکلی که به محض شنیدن نامش به یاد ترکیب معجزه آسای لیمو و عسل می افتیم؛ اما حالا پزشکان از یک راه اثر بخش دیگر خبر می دهند، راهی که به گمان بسیاری از ما عامل تشدید کننده درد گلو و سرفه می شود. 
 
آبلیمو و عسل:   

شایدی قدری عجیب و غیر قابل به نظر برسد ولی از این پس می توانید هنگام سرفه و گلو درد به شکلات پناه ببرید. این در حالی است که پیش از این گفته می شد شکلات به دلیل چرب و شیرین بودن یکی از خوراکی های ممنوعه دوران سرماخوردگی است. بر مبنای آخرین یافته های به دست آمده، این خوراکی لذیذ و هوس انگیز می تواند آرام بخشی تضمینی برای سرفه و التهاب گلو باشد. 
 

آنچه این خاصیت را به شکلات می بخشد، وجود تئوبرومین در درخت کاکائو است. ترکیبی که گونه ای آلکالوئید گیاهی است و تأثیری به مراتب بهتر و بیشتر از کدئین ها در تخفیف و آرام کردن سرفه ها دارد. 
 

بنابراین، اگر جز طرفداران شکلات هستید می توانید بدون هیچ نگرانی و استرسی در هنگام سرماخوردگی هم به خوردن این خوراکی لذت بخش ادامه دهید. 

البته نباید فراموش کنید که تنها خود شکلات خالص می تواند به کاهش مشکلات گلو شما کمک کند، شکلات داغ یا شکلات های همراه با بیسکوییت و مغزهای آجیل فاقد چنین اثر گذاری هستند. 

این غذا ها را بخورید و آسم را درمان کنید

 
1-محققان بر این باورند که مصرف حجم بالایی از میوه‌ها و سبزی‌های تازه در طول روز می‌تواند باعث افزایش میزان آنتی‌اکسیدان‌های دریافتی و بهبود شرایط بیماران مبتلا به آسم شود. محققان با بررسی گروهی از بیماران مبتلا به آسم که از رژیم‌های مدیترانه‌ای پیروی می‌کردند، به این نتیجه رسیدند که وجود میوه‌ها، سبزی‌ها، مغزها ، حبوبات و چربی های سالم فراوان در رژیم‌های مدیترانه‌ای، باعث بهبود کنترل آسم در این گروه از بیماران خواهد شد. برخی از محققان هم اعتقاد دارند که آنتی‌اکسیدان‌های فراوان موجود در میوه‌ها و سبزی‌های تازه، سرشار از ترکیبات ضد التهابی هستند و می‌توانند باعث تخفیف تورم و التهاب‌ ریه شوند. به‌علاوه، میوه‌ها و سبزی‌ها غذاهای با کالری کم هستند و می‌توانند با کنترل وزن، باعث کنترل حمله‌های آسم در بیماران مبتلا هم بشوند. 
  
  
ادامه مطلب ...